7 מיגוניות יוצבו ברחבי העיר

משעות הבוקר החלה הצבתן של 7 מיגוניות ברחבי העיר, זאת בהתאם להחלטה

והקצאה של פיקוד העורף

שבע מיגוניות חדשות מוצבות בשעה זו ברחבי העיר במטרה להבטיח את שלום הציבור במקרה של אזעקה לנפילת טילים.
מדיניות פקע"ר מאשרת הצבתן של מיגוניות אך ורק במקומות ציבוריים בהם ישנו ריכוז קהל ללא מענה הולם.

עיריית קרית גת פנתה לפיקוד העורף בבקשה להצבת מיגוניות בשכונות מגורים בהן אין מקלטים פרטיים או ציבוריים, אך נענתה בשלילה בטענה כי מדיניות פיקוד העורף איננה מתירה זאת.

הוראות ההתגוננות בעת אזעקה מנחים את התושבים שאין במקום מגוריהם ממ"ד, להישאר בתוך חדר פנימי בביתם ולא לרוץ למיגונית.

נקבע באופן חד משמעי כי יציאה מבית סגור למיגונית הינה מסוכנת ויכולה לגרום לפגיעה.

לאור האמור נקבעו מספר מקומות שתואמים את מדיניות פקע"ר ואושרו ע"י נציגתם.

להלן המיקומים:

• אדוריים /נתיבות שלום – סמוך לתחנת האוטובוס
• שד' גת 139 – החנייה מול קופ"ח כללית
• שבטי ישראל 27 – סמוך לקופ"ח כללית
• ככר פז 34 – בחנייה הסמוכה למשמר האזרחי לשעבר
• ככר פז מול 63 בחנייה החדשה/מדרכה סמוך למאפייה (2 מיגוניות)
• בית העלמין – בשביל הפנימי

עיריית קרית גת והאגף לביטחון וסדר ציבורי ימשיכו לפעול לחיזוק המוכנות לשעת חרום וקוראים לתושבי העיר לשמור על המיגוניות ושלא להשתמש בהן למטרות אחרות מעבר למחסה בעת חרום.