שנה"ל התשפ"ב נפתחה בסימן גידול משמעותי של מערכת החינוך העירונית

ושוב נצאה אל הדרך:
שנת הלימודים התשפ"ב נפתחה בקרית גת בסימן גידול משמעותי של מערכת החינוך העירונית.

12,150 תלמידים ילמדו במערכת החינוך מכתה א- עד יב' בזרם החינוכי המ"מ, החמ"ד והחרדי בעיר. ראש העיר אבירם דהרי, המשנה לראש העיר והממונה על החינוך עו"ד חיים אברג'ל, יו"ר הסתדרות המורים במרחב וסגנית ראש העיר  מוריה זגורי, מנכ"לית העירייה רבקה בוזגלו ומנהלת אגף החינוך בעיריית קרית גת זהבה גור, סיירו בבתי הספר ובגנים, התרשמו מהמסגרות ושוחחו עם התלמידים הנרגשים וצוותי החינוך ואיחלו להם המון הצלחה ושנה טובה!
בקרית גת פועלים השנה:
29 בתי ספר יסודיים
10  - מקיפים
1 - קידום לנוער
נפתח בי"ס חדש לתקשורת ( צומח ) א' – ג'  המונה 4 כתות (וכ- 25 תלמידים).
בחינוך הממלכתי והחמ"ד-800 תלמידים יצעדו השנה לכיתה  א', 660 תלמידים יתחילו חט"ב בכתות ז'.
4,370 ילדים יפקדו את ספסלי 164 גני הילדים בעיר.

ברכות למנהלים חדשים והיוצאים :
• בי"ס אפרים בן דוד - גב' קרן בן אבי מחליפה את גב' לימור עזרן .
• בי"ס "מעבר לקשת" לתקשורת(חינוך מיוחד) - גב' ויולט צוקרמן  .
• בי"ס רמב"ם מר דניאל בן לולו , מחליף יצחק וינברגר.
• מקיף אורט כרמי גת - מר אהרון עטייה ,מנהל חטיבת ביניים.
• ישיבה תיכונית – מר אריאל חודפי , מנהל חטיבת ביניים .
בי"ס המקיף החדש של חיל האויר – תעופה וחלל יפתח שעריו השנה ל-90 תלמידים בשכבות גיל ט-' י'.
פתיחת ביה"ס נעשתה בשיתוף עיריית קרית גת, משרד החינוך, רשת אורט וחיל האויר.
התלמידים קיבלו מדים במסגרת "יום חיול" ועתידים ללמוד במגמות טכנולוגיות בעלות ביקוש עצום בחיל האויר ובתעשיות ההיי-טק. תלמידי כיתה י' ילמדו במגמת הנדסת רובוטיקה עם מורים מובילים בתחום. עוד יתקיימו בבית הספר החדש מסגרת מיל"ת ויום חינוך ארוך, כתות אומ"ץ  ותל"ם – לקידום תלמידים מועמדים לנשירה, תוכניות לילידים ונוער בסיכון (360), מועדון הטייסת, פר"ח, פותחים עתיד – חונכות אישיות לקידום תלמידים ועוד.

👈ממוצע עירוני למקיפים בתשפ"א – ( ללא חינוך מיוחד 91.4%)
אורט טכנולוגי – 2 בנות סיימו בהצלחה בגרות מלאה 26 יח' בגרות + תעודת הסכמה טכנולוגית ( 5 יח' במקצוע ).
בית הספר פועל לסייע לשאר התלמידים להגיע להשגים הנ"ל.

בינוי מוסדות חינוך
2 בתי ספר יסודי
שלב ב'- תיכון מקיף כרמי גת – עוד 18 כיתות
8 כתות בי"ס משואה
1 בי"ס לחינוך מיוחד – התחלת תכנון
ישיבה תיכונית – תכנון
גם השנה ינוהלו בתי הספר המקיפים תחת רשת "אורט ישראל".
מערכת החינוך ממשיכה להפעיל גם בשנה זו יוזמות ופרויקטים לשיפור ההישגים ולמצוינות - קראו בהרחבה: https://bit.ly/3gMebqv
הכנות מקדימות ובדק:
בצד הפיזי של מוסדות החינוך נערכה עיריית קרית גת לפתיחת שנת הלימודים הקרבה. מתחילת חודש יולי ועד לפתיחת שנת הלימודים נערכו עבודות "בדק בית" בכל מוסדות החינוך בעיר, תוך שימת דגש על נושאי בטחון, בטיחות, נגישות וניקיון.
עבודות בדק הבית כללו נושאים מגוונים החל מהמלצות דוחות הבטיחות המבוצעים במהלך חודש יוני על ידי בודק מוסמך לבטיחות מוסדות חינוך מטעם העיריה ועד לנושאי תחזוקה המדורגים על פי סדרי עדיפויות לפעולה ומבוצעים במרץ בזה אחר זה.
בין הפעולות שנעשו: בדיקות ואישורים שנתיים למבדקי חובה בהתאם לדוחות הבטיחות, שיפוצים מכוח חוק לקיום נגישות פיזית כללית, נגישות פרטנית: הנחת תקרות אקוסטיות, נגישות ראיה, נגישות טכנולוגית ופיזית פרטנית, קבלת מבני חינוך חדשים והשמשתם לתחילת עבודה בשנת הלימודים הקרבה, הצטיידות ופיתוח חצרות מבנים של מוסדות חינוך. השנה כמו גם בשנים קודמות בוצע שיפוץ של חזיתות מוסדות חינוך, חידוש צביעה, שיפוץ חדרי מורים וחדרי שירותים, חידוש ספריות, הוקמו תשתיות מחשוב, הצללות, חידוש של מגרשים ואולמות, החלפת גגות ומעקות בטיחות וגן שיפוץ חצרות גנים והצטיידות.
בדיקות הבטיחות כוללות בדיקות מהנדסי מבנים של יציבות ותקינות סככות בבתי הספר והגנים, יציבות עמודי תאורה, יציבות ותקינות תקרות ומנשאי מזגנים. גם בדיקות של מהנדסי חשמל נערכות ומבטיחות את תקינותם של מערכות החשמל ותקינות ציוד חשמלי ומכשירי חשמל. אגרונומים וגוזמי עצים מוסמכים פוקדים את מוסדות החינוך ומבטיחים יציבות עצים וענפים בתחומי בית הספר וכן בשטחים הסמוכים ובצמוד לגדרות.
חברות לביקורת ותחזוקת ציוד לגילוי וכיבוי אש פוקדות אף הן את מוסדות החינוך ומבטיחות תקינותם ומוכנותם של ציוד כיבוי אש.
שופצו חדרי מורים וכתות לימוד, נבדקים מגרשים ואולמות ספורט לתיקון ליקויים, הסדרת אישורי מכון התקנים לחצרות גנים מתקני משחק, מילוי ארגזי חול בגני ילדים, ביצוע הדברה של מבנים וחצרות, הוקמו ועוצבו מרחבי למידה וכן בוצע ניקיון יסודי כללי במוסדות החינוך.
בברכת שנת לימודים טובה, פורה ומקדמת. תחל שנה וברכותיה.