מציינים את יום העלייה בקרית גת

לרגל יום העלייה החל היום בישראל, אירח ראש העיר בלשכתו עולים חדשים, תושבים חדשים בעיר קרית גת.
העולים, אשר הגיעו לאחרונה להשתכן בעיר ממדינות שונות בעולם ביניהן- ארצות הברית, ברית המועצות, סודן, אתיופיה אוזבקיסטן ועוד.. שיתפו את ראש העיר בסיפור העלייה שלהם, בסיפורים אישיים ובתחושות שלהם בעקבות העלייה. העולים, רובם בוגרים, כאשר הצעיר ביותר מביניהם בן 19 אשר עלה לבדו לארץ ובחר לגור בעיר קרית גת, סיפרו על תחושה טובה בקרב התושבים, על חמימות ואחווה וקבלת הפנים החמה לה זכו בהגיעם לארץ ולעיר קרית גת.

במפגש כיבדו בנוכחותם גם: מנכ"לית העירייה רבקה בוזגלו, שולמית סהלו חברת מועצת העיר ויו"ר מנהל הנשים העירוני, חבר המועצה וסגן ראש העיר יעקב אפראימוב, מנהלת האגף לבריאות ומעמד האישה מזל שניר ומנהלת אגף הקליטה נינה דוקונין. הם ברכו את העולים החדשים וסיפרו את סיפורי העלייה האישיים שלהם.

שולמית סהלו התייחסה לדבריהם של העולם בדבר האווירה המכבדת והאחווה לה הם זוכים מתושבי העיר ואמרה כך: "שורשיו של ראש העיר הם מתימן, אני מאתיופיה, יעקב אפראימוב מקווקז.. יש כאן מרוקאים ואשכנזים ועולים מכל קצוות הגלובוס- כולנו קיבוץ גלויות אחד. אנחנו מכבדים אחד את השנייה, יש בינינו אחווה ורעות. מה שקורה למעלה, מחלחל מטה אל התושבים- אנחנו מכבדים, מוקירים ומעריכים אחת את השנייה וזה גם מה שהתושבים מרגישים".

נציין כי מחלקת הקליטה העירונית מלווה את העולים בכל תחום בו הם נדרשים לסיוע ובכל שעות היממה, במסירות ובאהבה גדולה.

אנחנו מאחלים לכל העולים החדשים- יום עלייה שמח וקליטה מהירה, קלה ומהנה בישראל בטח ובטח בעיר קרית גת!