מציינים את חודש המודעות לסרטן השד בקרית גת

מציינים את חודש המודעות לסרטן השד

בקרית גת

חודש אוקטובר הינו חודש המודעות לגילוי מוקדם של סרטן בישראל. גם בקרית גת מציינים חודש רווי ועמוס באירועים שמטרתם מבורכת- עידוד הגילוי המוקדם של סרטן השד והגברת המודעות בקרב האוכלוסייה.

החודש תוכנן בקפידה יתרה תוך שיתוף פעולה מבורך של המחלקה לבריאות הציבור בעיריית קרית גת, רשות הספורט ברשת המתנ"סים העירונית וקבוצת הריצה "גמאני רצה בקרית גת" המורכבת מנשים אמיצות שהחלימו או עדיין מתמודדות עם מחלת הסרטן.

בשבוע שעבר, התקיים אירוע שיא, בו בנות קבוצת הריצה "גמאני רצה בקרית גת" אירחו את תושבות העיר לשיח משותף ופתוח בנושא הגילוי המוקדם של סרטן השד. עשרות נשים הגיעו למפגש שהתקיים במגרש האימונים בסמוך לקאנטרי ארבע עונות, לקחו חלק בשיח חושפני, גלוי ומרגש ולאחריו לקחו חלק באימון משותף, אותו העבירה דורון גולדפרב גנץ- מאמנת הקבוצה "גמאני רצה בקרית גת". הנשים שלקחו חלק במפגש קיבלו שי קטן עם משמעות גדולה מתנת ימית מתנות ועיריית קרית גת וכן נהנו מכיבוד עשיר ובריא.

באירוע נכחו מכובדים רבים ביניהם: רבקה בוזגלו מנכ"לית עיריית קרית גת ויו"ר דירקטוריון המתנ"ס, מוריה זגורי סגנית ראש העיר ויו"ר מרכז מריאן, שולמית סהלו חברת מועצת העיר ויו"ר מנהל נשים עירוני ואמיר בן שמחון מנכ"ל רשת המתנ"סים העירוני.
את האירוע צילמו בהתנדבות מלאה רמי נעים ומרים ממקין ועל כך מגיעה להם התודה.

"רדיו קול גת" שידר בשבוע שעבר משדר מיוחד העוסק בגילוי מוקדם של סרטן השד. במהלכו התקיימו ראיונות עם מחלימות מסרטן השד, ביניהן גם דורון מאמנת קבוצת הריצה "גמאני רצה" ועוד מגוון אנשים העוסקים בגילוי המוקדם. שידור חוזר של המשדר יתקיים ביום חמישי 28/10 בשעה 18:00 בתדר FM106, באפליקציה או באינטרנט. מוזנים להצטרף לשידור!

ומה עוד צפוי לנו עוד החודש?

ביום שלישי 19/10 בשעה 20:00 יפית אלפרסון אלמליח, מנהלת העמותה הישראלית "גמאני" לסרטנים נשיים, בהרצאה מרתקת בשם "להפוך את הלא נודע לחגיגה", שבה תספר את סיפורה האישי על המחלה והדרך להחלמה.

ביום שלישי 26/10 בשעה 20:00 דנה בלילטי תארח לאימון אקסטרים נשים שחלו בסרטן השד באולם הספורט בבית ספר שפרינצק. להרשמה לפעילות יש להתקשר ל: 08-6620866.

את חודש המודעות בעיר נסכם ביום ההליכה העולמי ביום שישי 29/10 בשעה 8:30 בבוקר, בפארק פ"ז בסמוך לאנדרטת הנבל. האירוע מיועד לנשים. נדגיש כי חודש המודעות בסימן של פעילות גופנית וזאת כי הוכח שפעילות גופנית מפחיתה משמעותית את הסיכויים לחזרתה של מחלת הסרטן בקרב מחלימות. האירוע פתוח לכלל בנשים בקרית גת. נשמח לראותכן!