מאות תושבים השתתפו ביריד הזכויות בקרית גת

כ-250 תושבים לקחו חלק ביריד הזכויות הגדול שהתקיים השבוע בבית רחל בהשתתפות עשרות גופים וארגונים המספקים שירות לאזרח בהם עמידר, משרד השיכון, ביטוח לאומי, משרד העליה והקליטה וכו'.  היריד ביוזמת מרכז עוצמה באגף לשירותי רווחה וקהילה ובשיתוף פותחים עתיד, עמידר בקהילה, עמותת ידיד ושותפות 2000.

היריד מתקיים זו הפעם השניה בקרית גת וזוכה להצלחה מרובה. תושבים רבים  הגיעו לפקוד את דוכני המידע והסיוע במגוון תחומים הנוגעים לזכויותיהם הבסיסיות. התושבים שהגיעו התעניינו, שאלו וביררו מול הגופים השונים מה הזכאות שלהם ומנגד נציגי הארגונים גילו פתיחות רבה ונכונות לסייע ולענות על שאלות התושבים.

נוסף לדוכני המידע נהנו באי היריד גם מהרצאה מרתקת בנושא זכויות דיור ציבורי שהועברה ע"י נדב ברנט מנהל סניף עמידר קרית גת ואסתר קנטי ממונה מחלקת אכלוס במשרד השיכון. כמו כן ניתן במקום סיוע לתושבים לקריאת תלושי שכר ע"י אנשי מקצוע וכן הפעלות וגי'מבורי לילדים שהגיעו בליווי הוריהם.

ביחידה הקהילתית בניהולה של אביטל שלום, הפועלת במסגרת אגף רווחה ושירותים חברתיים הסבירו כי היריד נועד להעניק לתושבים הזדמנות שווה לפגוש את הגופים המטפלים באופן יומיומי בזכויות שלהם ולסייע להם לקבל מענה באופן מרוכז וקל. ביריד השתתפו: אגף הרווחה והשירותים החברתיים עיריית קרית גת,  תכנית בעצמי-אשת חיל, איחוד הצלה, ויצ"ו, שיקום שכונות, מפת"ח מרכז הכוון, מעו"ף, כל זכות, היחידה להתנדבות, עמותת ידיד, מרכז תנופה לנוער ולצעירים, מרכז מריאן לגיל הרך, תכנית ית"ד, המשרד לשיויון חברתי, האגף לסיוע משפטי, לשכת התעסוקה, נציב תלונות הציבור, ביטוח לאומי, משרד הקליטה והעליה, שכר מצווה, חברת החשמל, האגודה לזכויות האזרח, המועצה הישראלית לצרכנות, מנהלת ההתחדשות העירונית, מרכז למשפחה, עמיתים לזכויות.

נציגות עמידר ומשרד השיכון: "שמחנו לראות כזאת היענות בכנס הזכויות. זו זכות גדולה לשרת את הציבור בקרית גת. ניסינו לתת מענה לבעיות היומיומיות שעלו בכנס ואין ספק שכנס זה תרם רבות לקשר בין תושבי העיר למרכז השירות שלנו ולמשרד השיכון".

נציגי הדוכנים סייעו רבות לבאי היריד, כך לדוגמה נציגות חברת החשמל נפגשו עם תושבת העיר, אמא לילד עם צרכים מיוחדים והציגו בפניה את זכאותה לתעריף מיוחד בתשלום החשמל שמשמעותו הוזלה משמעותית בסכום שהיא משלמת מדי חודש. הנציגים לקחו את פרטיה ויעמדו איתה בקשר. כמו כן בדוכן הסיוע המשפטי נפתחו 6 תיקי סיוע חדשים וכן עוד 8 תיקים באגף הרווחה.

תודה מיוחדת שלוחה לחבר מועצת העיר, הממונה על הרווחה זלמן הכט על שסייע רבות להצלחת היריד.