כנס חיילים משתחררים התקיים במרכז תנופה לנוער וצעירים

חיילי קרית גת מקבלים יותר:

כנס חיילים משתחררים התקיים במרכז תנופה לנוער וצעירים

כחלק מתהליך הליווי לו זוכים צעירי קרית גת, מקיים מרכז תנופה לנוער ולצעירים סדנאות הכנה לשחרור עבור מחזור החיילים תושבי עיר שצפוי לצאת לאזרחות בקרוב. הבוקר, לאחר שנים שבהן התקיימו הכנסים באשכול הפיס העירוני, התקיים לראשונה הכנס במרכז תנופה החדש בהשתתפות מאות חיילים ומשרתים בכוחות הבטחון.

הכנס הוא מפגש מקדים לסדנת ההכנה לשחרור שתתקיים בסוף חודש אפריל ותימשך חמישה ימים, במסגרתם יקבלו החיילים מידע וכלים שיסייע להם עם שחרורם מצה"ל והכניסה לאזרחות.  הכנס והסדנה מתקיימים הודות לקרן גרוס, צה"ל, משרד הבטחון ועיריית קרית גת.

החיילים שהגיעו לכנס המקדים זכו לשמוע על קרית גת המתפתחת, על הבניה למגורים ועל התעשיה המתקדמת ופתיחת עודו ועוד מפעלים חדשים כדוגמת מפעל במבה אסם שנפתח לאחרונה לצד מפעלים ותיקים כמו אינטל ו-HP. מנהלת אגף נוער וצעירים בעיריית קרית גת, אודליה סבג, סיפרה לצעירים כי קרית גת קולטת אלפי זוגות צעירים ותחום המסחר והבילוי ממשיך להתפתח כל העת בקרית גת . עוד הסבירה כי מרכז תנופה, שהוקם עוד בשנת 2008, מלווה ומסייע לאוכלוסיית הצעירים בעיר להשתלב בכל תחומי החיים באופן מיטבי, כך שרכזות מרכז תנופה ילוו את החיילים המשתחררים בסדנה, יכווינו אותם לרישום למוסדות להשכלה גבוה, יסייעו במתן מלגות ובפיתוח קריירה באמצעות הכשרות ותכניות מתאימות כדוגמת תכנית "אופק דרום" שיזמו ראש העיר אבירם דהרי ומנכ"ל מפעלי הייצור של אינטל דניאל בן עטר לקליטת 150 עובדים מן המניין באינטל ללא הכשרה מוקדמת.

בסדנת השחרור יזכו החיילים למפגשים מעניינים עם אישי מפתח כדוגמת ראש העיר אבירם דהרי, יבקרו ויסיירו במוסד להשכלה גבוהה, יעברו סדנאות נטוורקינג וסיוע בכתיבת קורות חיים לצד סימולציות ופעילויות גיבוש. סדנאות השחרור מתקיימות פעמיים בשנה וזוכות לשבחים רבים מצד החיילים המשתתפים.