התכנית העירונית למצוינות במתמטיקה ומדעים 5פי2 מתקדמת עוד שלב

התכנית העירונית למצוינות במתמטיקה ומדעים 5פי2

מתקדמת עוד שלב

ועדת ההיגוי של התכנית העירונית למצויינות במתמטיקה, טכנולוגיה ומדעים 5 פי 2 התכנסה השבוע לדון בשלבי יישום התכנית בקרית גת.
בועדה המשותפת לעיריית קרית גת, יוזמת 5 פי 2 של משרד החינוך, שותפות שיקאגו, אינטל וקרן טראמפ בנו תכנית עירונית לתגבור הישגים והעלאת מספר התלמידים המסיימים בהצלחה בגרות ברמת 5 יחידות לימוד במקצוע המתמטיקה והמדעים.
לאחר שלבי מיפוי המצב הקיים, למן גילאי ביה"ס היסודי ועד לתיכון ולבוגרי מערכת החינוך, עולה התכנית שלב בדרך ליישום כבר במהלך השנה הקרובה.

שלבי היישום הראשונים כוללים:  תוספת שעות לימוד המקצועות הללו במערכת השעות, פתיחת מרכזי למידה למצויינות, השתלמויות והכשרות מורים ויוזמות לטיפוח תודעת הישגיות ויכולת כבר מכתות ג' בביה"ס היסודי.
ראש העיר אבירם דהרי אמר כי שותפות כזאת של כל הגורמים יחד עם מחוייבות העירייה לחיבור כל הגורמים לכדי מטרה משותפת אחת, תוכל להצמיח הצלחה ברורה וניכרת במהלך השנים הקרובות.

נציגי שותפו שיקאגו הדגישו את הצורך להתחיל את התכניות לעידוד הישגים כבר בגיל היסודי, מנהלת אגף החינוך זהבה גור הדגישה את חשיבות חיבור כלל הגורמים ובניית מערך פדגוגי-מנטלי רציף של התכנית לאורך שנות הלימוד מן היסודי דרך התיכון ועד מגוון היוזמות לעידוד והכוון לימודי השכלה גבוהה.
בהצלחה לתלמידי העיר.