הופקדה תכנית פיתוח מתחם תחנת הרכבת

הופקדה תכנית פיתוח מתחם תחנת רכבת קרית גת - מרכז תחבורה אזורי ומרכז מסחר ותעסוקה

השבוע הופקדה בועדה המחוזית תכנית להרחבה ופיתוח מתחם תחנת הרכבת בקרית גת, בין היתר כוללת התכנית - הרחבת מסילת הרכבת, הקמת מבנה תחנה חדש, מרכז תחבורה אזורי ומסוף אוטובוסים ותחבורה ציבורית, הקמת מבנה מסחר ומשרדים, הרחבת חניות כולל מבנה חניה עילי, הקמת גשר להולכי רגל וחיבור לגשר לכלי רכב שמקימה עיריית קרית גת מעל פסי הרכבת. התכנית הוגשה עי רכבת ישראל שצפויה לבצע את הפרויקט במהלך השנים הקרובות.
הועדה המחוזית אישרה עקרונית  את התכנית שהוכנה עי משרד רכטר - רוטם אדריכלים.

התכנית לקחה בחשבון סקרי סביבה והיא משתלבת בתכנית המתאר 2035 לקרית גת וכן בתכנית שדרוג המע"ר - המרכז העירוני ממתחם המרכז המסחרי ועד פסי הרכבת, שמקדמת עיריית קרית גת.

התכנית רואה בחיזוק המער ושדרוג מערכי התחבורה כלי מרכזי בחיבור העיר לפארק התעשיה ולשכונות החדשות הנבנות והצפויות להיבנות בעיר. וכמובן מבקשת להתאים את אמצעי התחבורה אל העיר וממנה לעיר הצפויה לגדול בעשרות אלפי תושבים.

בתמונות: הדמיית מתחם התחנה החדש ומבני המסחר והחניה