בגרות על הבמה בתיכון רבין קרית גת

בגרות על הבמה!

ערב מרגש ומלא בכשרון צוין השבוע בתיכון "רבין", עת נבחנו תלמידי מגמת התאטרון של כתות יב' בבחינת הבגרות. התלמידים הנרגשים שמתחילים את לימודי התאטרון כבר בראשית כתה ז' ומגיעים לערב הבגרות לאחר 6 שנות לימוד אינטנסיביות בהובלת רכזת המגמה ענת בן ארי, הגיעו לערב שיא במסגרתו הופיעו מול בוחן חיצוני על כל התחומים שלמדו. התלמידים העלו 2 הצגות בעיבוד עכשווי שלהם, כאשר הם גם השחקנים, הבמאים והקימו את התפאורה, התלבושות והעיצוב.

היה זה ערב של מיצוי ומימוש של כל תחומי לימוד עולם התאטרון והם הפגינו את כשרונם בהעלאת שני מחזות שהם בחרו: "בחזרה לנוורלנד" של המחזאי רועי מליח רשף ו"הרדופים" של מאור זגורי. שני המחזות הם של כותבים צעירים, מהעת האחרונה, שני מחזות מודרניים שקיבלו את הפרשנות של תלמידי המגמה.

העבודה על המחזות מתחילה כבר בימי הקיץ הקודם, כאשר נבחרים הבמאים, עליהם אחריות כבדה להוביל את קבוצת השחקנים. יחד הם בחרו את המחזות והחלו את העבודה האינטנסיבית בליווי והנחייה של צוות המורים המקצועיים בתיכון רבין. התלמידים עסקו במחזות שכאמור היו עכשוויים ומודרניים והטקסטים ללא ספק היו בועטים ונועזים.

המחזה הראשון בעיבוד התלמידים הוא "בחזרה לנוורלנד" משנת 2018- שהוא עיבד עכשווי לספר הקלאסי פיטר פן המוכר לכולנו ועוסק בילדים שלא מתבגרים לעולם באי הילדים האובדים יחד עם הדמויות המוכרות קפטן הוק וטינקרבל. המחזה של רועי מליח רשף לקח את המחזה הקלאסי ויצר "טייק אוף" ומיקם את הסיפור בתוך כנופיית פשע של צעירים המכורים לחומרים מסוכנים. התלמידים התרגשו מאוד היות והמחזאי הגיע עצמו לצפות בעיבוד ושוחח עימם על הפרשנות שלו ועל מחזות נוספים.

במאית – אורטל אוקסינוב
פיטר פן – שניר סורוצקי
וונדי – סהר עשוש
טינקרבל – רחל נפתלי
טוטלס – אליסי פנחסוב

המחזה השני שהועלה בערב הבגרות הוא "הרדופים" מאת מאור זגורי – המוכר לנו מסדרות הטלויזיה הרבות שביים וכתב. המחזה מתאר תקופה נבואית -עתידית - אפוקליפטית של אחרי מלחמת עולם שלישית והפצצה אטום, כאשר קבוצה של ילדים נטושים ויתומים מוצאת מחבוא במקלט בחורבות של תאטרון נטוש. שם הם מנסים ליצור להם חברה חדשה בלי מבוגרים ובלי ההורים ומנסים להקים מעין חברה מתוקנת, שיוויונית ודמוקרטית – כזו שלא תוביל אותם לנסיבות בהן פרצה אותה מלחמה מקדימה. הם מקימים רפובליקה משלהם שמורכבת מילדים בני 10-16, אך הבעיה שעם הזמן צפות אצלם תכונות אנושיות שהם מתקשים לכבוש ויצרים כגון קנאה, אלימות, סודות וכו' מתחילים להשתלט עליהם.

נחשפים במחזה דברים מאוד קשים בין הילדים לבין עצמם והחלום ליצור חברה מתוקנת מתנפץ וקורס. בשביל להקים חברה מתוקנת ולשכוח את עברם הם מוותרים על שמותיהם ומכנים את עצמם במספרים, הם ממציאים משחקים, הם ממציאים חוקים אך המציאות האכזרית מחלחלת וחזקה מהכל.

במאית: בר יחזקאל.
שחקנים: מספר 1- טופז כהן
מספר 2 – סתיו כנפו
מספר 3- בר יחזקאל
מספר 4- מיכל בירגר
מספר 5- מורן קמינסקי
מספר 6- נתן ויינר

רכזת המגמה ענת בן ארי ביקשה למסור את תודתה לראש העיר אבירם דהרי ש"הוא אוהב תאטרון אמיתי ולא מחמיץ כמעט אף הצגת בגרות שלנו, למנהלת ביה"ס אילנה גז על תמיכתה ואהבתה לאמנות ולבמה. לצוות מורי השכבה: נורית לוי הרכזת והמחנכים אבי אשכנזי, אתי שלדון ושרי וילסון. לצוות התאטרון לי רוטנברג-רגב ועטרה בן חמו ולצוות אבות הבית והמנקות. כמו כן תודה מיוחדת לשוקי ויוגב זעפרני על עיצוב, תאורה והגברה והתנהלות מקצועית ומשובחת וכמובן להורים ולמשפחות על כל האמון והתמיכה".