אות הערכה לעירייה על קידום מערך תרומות הדם במד"א

אות הערכה והוקרה הוענק לעיריית קרית גת על קידום מערך תרומות הדם במד"א

באירוע מרגש שנערך אמש (יום ב') בלשכת ראש העיר, בנוכחות המכובדים ראש העיר אבירם דהרי, ליאור אלטמן, מנהל מערך התרמות הדם של מגן דוד אדום, ישי קינדל אחראי התרמות דם במרחב לכיש, רבקה בוזגלו מנכ"לית העירייה ומזל שניר, מנהלת אגף קליטה, הבריאות ומעמד האישה הוענק אות הערכה והוקרה לעיר קרית גת על תרומתה לקידום מערך תרומות הדם במרחב.
ליאור אלטמן, מנהל מערך תרומות הדם במד"א אמר: "אנחנו כאן להגיד תודה על מה שקורה בעיר קרית גת בימי שגרה ובעיקר בימי משבר או לחימה כפי שנאלצנו להתמודד במבצע "שומר חומות" ועם נגיף קורונה. נציין כי בזמן המשבר המון אתרים סגרו בפנינו את הדלת בעקבות המצב ועיריית קרית גת, בניגוד להם פתחה את הדלת בפנינו.

סייעתם לנו בשילוב של התרמות דם, מתחמים לדיגום קורונה, יצרתם פלטפורמה עירונית לתרומות דם עם הקראוון הנודד בשכונות, מה שהיה מודל להצלחה שהתרחב עכשיו למודל בכל העולם. בזכות פעולות מסוג זה הכפלנו את מלאי הדם במדינת ישראל בעוד במדינות אחרות בעולם היו זקוקים ונואשים לדמים. כל בקשה שביקשנו מראש העיר תמיד נעננו בחיוב, בכל שעה ובכל זמן. אם זה נקודות חשמל, מקלטים לפעילות, פרסומי חוצות. אשרי העירייה אשר נותנת רוח גבית לפעילות מבורכת."

הנוכחים ביקשו להודות לראש העיר על הפעילות הענפה וביקשו לשמר ולהמשיך את ההנגשה של תרומות הדם בשכונות ואת העצמת חשיבות ערך הצלת החיים תוך חינוך הנוער מגיל צעיר לתרומות דם ולהצלת חיים.

ראש העיר אבירם דהרי, מנכ"לית העירייה רבקה בוזגלו ומנהלת אגף הבריאות, קליטה ומעמד האישה ביקשו להודות אף הם למערך מגן דוד אדום על הפעילות המבורכת שלהם, על העבודה הקשה והערכית ועל זמינותם בכל זמן ובכל שעה להציל חיי אדם.