תחרות הנואם הצעיר רוטרי מחוז דרום התקיימה בקרית גת

נציג קרית גת , זיו זלבסקי מביה"ס יד יצחק זכה במקום השני בתחרות לבתי הספר היסודיים

התחרות, יוזמת רוטרי-ישראל מתקיימת במחוזות בארץ במקביל ובמסגרתה נבחרים נציגים לתחרות הארצית. רוטרי ישראל מבקשת לקדם את תרבות הדיון בישראל, לקדם השפה העברית של בני הנוער בחברה ולהוביל חינוך להישגיות ומצויינות.

התחרות במעמד סגנית ראש העיר קרית גת שולמית סהלו, נשיא רוטרי קרית גת חזי בן יעקב, נגיד רוטרי ישראל גבי אורן, מנהלת אגף החינוך בעיריית קרית גת זהבה גור, נציגי רוטרי, תלמידים והורים נרגשים.

במסגרת התחרות השתתפו תלמידים מאשקלון, גן יבנה, באר שבע-עומרים, אילת, אשדוד ועוד. התלמידים נאמו במסגרת תחרות לבתי ספר יסודיים ולחטיבות הביניים, בנושאים מרתקים, חברתיים ומהותיים.

במקום הראשון בתחרות לבתי ספר יסודיים זכה מרק איצ'חזדה, תלמיד כתה ה' מבית הספר בן גוריון בגן יבנה שנאם על נושא דילמת "תרומת האיברים – הצלת חיים מול כבוד המת".  למקום השני הגיע זיו זלבסקי, תלמיד כתה ו' מבית הספר יד יצחק בקרית גת ולמקום הלשישי הגיעה שילת לנקרי, תלמידת כיתה ה' מבית הספר ימין הרצוג באילת. בתחרות חטיבות הביניים זכה אילאי בניטה, תלמיד כיתה ח' מביה"ס בגין באילת שנאם על הנושא "ספורט כדרך חיים. למקום השני הגיעו נועה פונו, תלמידת כיתה ח' מביה"ס בגין באילת ותלמידת כתה ט' ממקיף ד' אשדוד, שושנה דביר. למקום השלישי הגיעה איה בן חנן, תלמידת כתה ט' מביה"ס יצחק רבין בגן יבנה.

בין הנושאים המרתקים עליהם נאמו הנואמים הצעירים והמוכשרים: דילמת תרומת האיברים, שילוב ילדים עם צרכים מיוחדים במסגרות לימוד, ספורט כדרך חיים, יתרונות וחסרונות לישומונים סלולאריים ועוד. התלמידים נאמו, כל אחד, במשך 4 דקות בפני חבר שופטים מקצועי שכלל את נציג רוטרי גדרה אלכס כץ, דוברת עיריית קרית גת מיכל כהן ונציגת השופטים אתי חזן. חבר השופטים בחן את הנאומים וניקד אותם על פי קריטריונים מוגדרים מראש בהם: המבנה הלוגי של הנאום, איכות הטיעונים, עברית תקינה, שימוש נכון בקול ובשפת גוף, כושר עמידה מול קהל והתרשמות כללית.

את העיר קרית גת יצגו שני הנואמים זיו זלבסקי וחלי רבינוביץ, תלמידי כתה ו' מביה"ס יד יצחק שעשו עבודה מצוינת והרשימו מאוד את חבר השופטים.

במסגרת התחרות, הופיעו להנאת הנוכחים, נגני בית הספר "הרצל" עם שני קטעים מוסיקליים בניגון דרבוקות יחד עם המורה אבנר חיימוב. התלמידים הופיעו בשירים "ירושלים בלב" ו"עוד אבינו חי" לקול מחיאות הכפיים הנלהבות של הקהל.
בתום התחרות ולאחר ההכרזה על הזוכים, קיבלו כל הנואמים תעודות השתתפות ושי ספר. הנואמים המצטיינים קיבלו תעודות הוקרה.

תודות מיוחדות לרוטרי-קרית גת על ארגון התחרות, ולאגף החינוך בעיריית קרית גת על אירוח התחרות.

|צילום: ולדי מויסייב|