שבוע הספר צוין בקרית גת בהפנינג חגיגי בהשתתפות מאות מתושבי העיר

זו השנה השישית שקרית גת מציינת את שבוע הספר בהפנינג ענק ביוזמת הספרייה העירונית ורשת המתנ"סים. החגיגה לכל המשפחה סחפה מאות הורים וילדים שהגיעו ליהנות ממתחם פעילות ענק בנושא ספרים וסיפורים, דוכני יצירה, ספרייה ניידת, מתחם קריאה, תחנות משחק והפעלה וכמובן הופעה מיוחדת של סבא טוביה.

במסגרת ההפנינג הוכתר גם אלוף הקריאה העירוני- אלישע שמידט, תלמיד כתה ז' בישיבה התיכונית אשר קרא במהלך השנה החולפת 158 ספרים.

מנהלת רשת הספריות קרית גת גליה כנעני: "תודה לכל תושבי קרית גת שהגיעו לחגוג ולציין יחד איתנו את שבוע הספר העברי בהפנינג מדהים ומיוחד. זו מסורת מרגשת וכיפית במיוחד לגדולים ולקטנים. אנו מזמינים אתכם לבוא לספרייה העירונית ולשאול ספרים חדשים ומעודכנים בחינם. המנוי לספרייה הינו חינם, אנו מקפידים להישאר מעודכנים ורוכשים בכל חודש מאות ספרים חדשים במגוון רחב של סגנונות לכל הגילאים, אני שמחה לבשר לכם שבימים אלו אנו מכניסים לקטלוג ההשאלה שלנו ספרים דיגיטליים. לצד השאלת ספרים אנו מקיימים בספרייה העירונית מגוון רחב של אירועי תרבות לילדים, נוער ומבוגרים וכולכם מוזמנים".

מי שהגיע להפנינג המרהיב נהנה מדוכנים רבים ומתחמי הפעלה בהם: יריד ספרים של סטימצקי שהציע מגוון מבצעים וספרים במיוחד לחודש הקריאה, חברת איוונט פרו פרסה עבור הילדים ארבעה מתחמים ממותגים מתוך ספרי הילדים שכולנו אוהבים: מעשה בחמישה בלונים, תירס חם, האריה שאהב תות, דירה להשכיר, והבית של יעל כאשר בכל מתחם פעולות עשירות ומגוונות, דוכן קעקועים מדליק של אפצ'י הליצנית, דוכן בלונים מרהיב של בלונופר, ספרייה ניידת עם פופים ומחצלות שגם ההורים יוכלו ליהנות ממנו, 7 תחנות והפעלה של תאטרון המטמון כולל הפרחת בועות סבון, עמדת צילום ופאזל רצפה ענקי. הילדים הסתובבו בהתלהבות בין הדוכנים והתחפשו לדמויות קסומות מהסיפורים עליהם גדלנו.
במהלך הערב הופיעו הילדים המקסימים מהמרכז למוסיקה אולטרסאונד בניהולם של מלי אזולאי ויצחק סויסה ורקדני סטודיו S.DANCE  של שני בן אקן בקטעי מחול סוחפים.
הערב הסתיים במופע לכל המשפחה של סבא טוביה האהוב.

את ההפנינג הפיקו עיריית קרית גת, רשת המתנ"סים, משרד התרבות והספורט ועמותת ספרי מפתח. תודות מיוחדת להנהלת רשת המתנ"סים רבקה בוזגלו ואמיר בן שמחון ולצוות העובדים המסור של הספרייה העירונית בהובלתה של גליה כנעני, לרכזת התרבות בספריה  פוריה אמיר, מחלקת תרבות ומחלקת אירועים ברשת המתנ"סים, הממונה על הספריות הציבוריות במשרד התרבות והספורט מר בועז דהן, מנכ"ל עמותת ספרי מפתח מר גילי ביגר, שירותי הגברה מוני רפפורט, צילום דניאל יחזקאל, אגפי העירייה וכחות הבטחון וההצלחה.