קרית גת זוכת הפרס הארצי על שילוב בעלי מוגבלות בתעסוקה

לפני שנתיים קיבלה קרית גת את פרס "נגישות ישראל" על על קידום הנגישות ושילובם של אנשים בעלי מוגבלות בחברה באופן יוצא דופן המהווה השראה ודוגמא להנגשה מצוינת .

אתמול התקיים הכנס השנתי של נציבות שוויון הזכויות לאנשים עם מוגבלות ,הפועלת ליישום חוק שוויון זכויות ולהגברת מודעות והטמעת אמנת האו"ם בדבר זכויות בעלי המוגבלויות.
אות הנציבות הוענק השנה ב3 קטגוריות : קרית גת קיבלה את אות הפרויקט השוויוני בתחום התעסוקה על קידום תעסוקת אנשים עם מוגבלות בארגון .

ראש העיר קרית גת אבירם דהרי הודה על הפרס וציין כי הזכייה באותות הללו מעידה כי מאמציה של קרית גת למען הטיפול והנגשת השירותים לבעלי הצרכים המיוחדים ניכרים.
קרית גת תציין בשבוע הבא את שבוע המודעות לשונה במגוון אירועים ופעילויות, הוסיף.

את האות קיבלה הגב' רבקה בוזגלו מנהלת האגף לטיפול בבעלי צרכים מיוחדים בעיריית קרית גת.

הכנס נערך לרגל היום הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות שחל אתמול.
שרת המשפטים איילת שקד בירכה את משתתפי הכנס , חה"כ אילן גילאון שהנושא קרוב לליבו השתתף אף הוא בכנס , מנכ"לית משרד המשפטים והנהלת הנציבות .

בנימוקים לפרס שהוענק לקרית גת ציינה הועדה: כי האות ניתן לעיריית קרית גת על פעילותה לשילוב אנשים עם מוגבלות בעבודה ובניית תהליכים משמעותיים לקידום תעסוקת אנשים עם מוגבלות בעיר וברשות המקומית. על הטמעת תרבות ארגונית לשילוב אנשים עם מוגבלות ועל העסקה בפועל של אנשים אלה אף מעבר לדרישות הייצוג ההולם.

רבקה בוזגלו מנהלת האגף לטיפול בצרכים מיוחדים : קרית גת חרטה על דגלה את נושא הנגשת השירותים לבעלי צרכים מיוחדים בצד הפיזי ובצד מיצוי הזכויות .האגף היחיד מסוגו בארץ בנה תכנית אב כוללנית למתן מענה לציבור זה .
הנגשת מבנים, כבישים מדרכות חניות ותחנות אוטובוס, פתרונות דיור, הסעות לילדי החינוך המיוחד , טיפול בבעלי צרכים מיוחדים בשעת חרום וכמובן שילוב בעלי מוגבלויות בתעסוקה ,כולם מקבלים מענה במסגרת עבודת האגף .

70 אנשים תושבי העיר בעלי מוגבלות שולבו בתעסוקה במסגרת העירייה ואורגניה : במתנ"ס , בספרייה העירונית, במוקד הרואה, באגף הלוגיסטיקה, במוסדות חינוך ואף במפעלי תעשיה בעיר. תהליך ההשמה בעבודה מלווה בידי עובדת סוציאלית  לצרכי התאמה בקרה ומעקב.