מרכז למידה להכשרות מקצועיות לבני נוער תופס תאוצה בקרית גת

אגף נוער וצעירים ואגף החינוך בעיריית קרית גת מקדמים יוזמה חדשה לבני הנוער בעיר המבקשים להתמקצע בקורסים ובתחומים המעניינים וקרובים לליבם כדי למצות את כישוריהם וגם כדי להשתלב בתעסוקה בימות הקיץ ובחופש הגדול.

מרכז הלמידה שנפתח בימים אלו לבני נוער, ממוקם בתיכון אורט ע"ש בוים (רוגוזין) ומאובזר במיטב הציוד הטכנולוגי. במסגרת המרכז נפתחים קורסים מקצועיים והכשרות מקצועיות לבני נוער, בתחומים מגוונים, ומאפשרים לבאים ליהנות מלמידה משמעותית בסביבה חדשנית אשר בסופה הם מקבלים תעודות מקצועיות. מרכז הלמידה הוקם ביוזמת אגף החינוך עיריית קרית גת בניהולה של זהבה גור ובמימון פדרציית שיקגו.

באגף החינוך ובאגף נוער וצעירים מסבירים כי המטרה היא לשלב בני נוער בתעסוקה ההולמת את כישוריהם הטכנולוגים ובכלל: "אנחנו יודעים שהרבה בני נוער שוקדים על הלימודים אבל גם רוצים בחופשות מרוכזות ובעיקר בחופש הגדול לעבוד בעבודות מקצועיות ומעבר לכך הרבה מהם חושבים על היום שאחרי השירות המשמעותי שיעשו בצה"ל וכבר רוצים לצאת לשוק העבודה עם הכשרות טובות ואיכותיות ביד".

הקורס הקרוב שיפתח במרכז הלמידה הוא קורס טכנאי סלולר בהדרכתו של ויליאם וינברגר. ויליאם, צעיר תושב קרית גת ף מוכר מאוד בעיר בשל עסק המעבדה המצליח שלו. ויליאם, יחד עם מנהלת אגף נוער וצעירים אודליה סבג ונציג אגף החינוך אלימלך קסאי פיתחו מודל שבו בני הנוער שילמדו במסגרת המרכז ויזכו לידע מקצועי גם יחזרו לקהילה, מתוך הבנה שיש חשיבה למעורבות החברתית של בני הנוער. התרומה לקהילה תהייה בצורת התנדבות של מספר שעות במסגרתה תלמידי המרכז יתקנו לבני נוער את מכשירי הסלולאר שלהם, כך הם גם ירוויחו נסיון וגם ימלאו אחר שעות ההתנדבות שלהם.

קורס טכנאי הסלולר, מצטרף לקורס מקצועי שכבר נפתח במרכז והוא קורס צילום אמנותי.

לבירור על קורסים נוספים או הרשמה ניתן לפנות לרכזת הכשרות וקורסים במרכז הצעירים תנופה בטלפון: 08-6811871