מוקירים תודה לצוותי המנהיגות בשכונות

כחלק מתפיסת המנהיגות הקהילתית המיושמת בקרית גת בהובלת אגף הרווחה, התכנסו השבוע כ-120 פעילי קהילה שעברו הכשרות לסיוע בשעת חירום לערב הוקרה ותודה. הערב בחסות אגף הרווחה היחידה הקהילתית, המתנ"ס - מנהלות קהילתיות, הקואליציה הישראלית לטראומה ותכנית מרק"ם ג'וינט אשלים.

בקרית גת פועלים מספר צוותי חירום שכונתיים וצוותי מנהיגות קהילתית בחירום בשער דרום, גליקסון, השופטים, נביאים, מגדים, קוממיות ובקריה החרדית. בשנתיים האחרונות הוכשרו קבוצות התושבים על מנת לסייע לתושבים בזמן חירום. הפעילים למדו כיצד עובד מנגנון החירום העירוני, הכירו את אנשי המפתח בכל תחום ותחום בעירייה, קיבלו כלים בסיסיים בעזרה ראשונה נפשית ולמדו כיצד לאסוף מידע רלוונטי ולהגדיר תמונת מצב ברורה. כל זאת על מנת שבעת חירום, חלילה, יוכלו לשמש הן כנציגי הרשות בשכונה - להעביר הודעות והנחיות התנהגות, ליידע את התושבים, להגיש עזרה ראשונית ולכוון את התושבים לשירותים השונים ומן הצד השני לאסוף נתונים על צרכים וקשיים ולשמש אוזן קשבת לתושבים. את תמונת המצב בכל שכונה ושכונה יוכלו הצוותים להעביר לעירייה ולסייע במתן מענה יעיל ומהיר.

כלל הפעילים שלקחו על עצמם לסייע בזמן חירום מוכרים על ידי אגף הרווחה והביטוח הלאומי ומקבלים הרשאה לטפל גם באוכלוסיות ייחודיות בשעת הצורך.
בתכנית שותפים ותומכים גם האגף לביטחון וסדר ציבורי בניהולה של חביבה טל והקב"ט העירוני גבי אלקובי, פיקוד העורף והשיטור הקהילתי, מחלקת בריאות בניהולה של מזל שניר, מרכז מעלה, שיקום שכונות ואגף מוגנות.

במסגרת ערב ההוקרה שהתקיים באשכול הפיס, בסימן כוחה של קהילה מתנדבת, נהנו הנוכחים מהרצאה מרתקת מפי יובל קדוש (סיפר ברגישות רבה על תרומת הקהילה במאבק של בתו במחלה). הנוכחים זכו לברכות חמות על עבודתם לאורך השנה ממנהלת אגף הרווחה רונית זיקרי, מנכ"ל רשת המתנ"סים אמיר בן שמחון ומנהל השירות לעבודה קהילתית במשרד הרווחה. כולם הוקירו תודה לפעילים על כך שפינו מזמנם על מנת ללמוד ולתרגל התמודדות במצבי חירום וכל זאת למען תושבי העיר.  אין זה מובן מאליו שכל כך הרבה תושבים נרתמו להשתתף בתכנית.

ביחידה הקהילתית ציינו כי : "קריית גת היא העיר המובילה בדרום בגיוס תושבים לצוותי החירום השכונתיים ועל כך מגיע כל הכבוד לתושבים האכפתיים שלנו. אנחנו נמשיך לגייס ולהכשיר תושבים בשכונות נוספות בעיר. הודעה על כך תגיע לתושבים בכל שכונה על ידי העובדים השכונתיים ורכזי המנהלות הקהילתיות.
תושבים המעוניינים להצטרף למערך יכולים ליצור קשר עם היחידה הקהילתית באגף הרווחה בטל' 08-6116420 ועם רכזי השכונות".